Vagnen!


Emmaljunga Scooter Happy Pink!

Numera är vi ägare till en Emmaljunga Scooter 2011 års modell i färgen Happy Pink! Precis en sådan vagn jag velat ha länge länge :) så affären blev av till slut. Men HERREGUD vad smutsig den var. Riktigt jävla skitig. Hon sa att hon tvättat den innan men det måste vara bullshit för så smutsig kan den inte blivit på 10 månader. . Hoppas iallafall jag fått bort det mesta så den ser okej ut :) bild kommer inom kort

Hur svårt kan det vara?

Jisses, hittat en vagn på blocket. Står i kristianstad. Långt att köra enbart för vagnen. Då sa säljaren att vi kan mötas halvvägs. Så vi bestämde det igår. Skulle träffas igårkväll. . Så vi packade in oss i bilen och började så smått åka, då skickar hon sms att de inte gick igår. Skjutsen fick förhinder. Då körde vi till Hammenhög istället. Ingen av oss orkade köra hem så vi sov hos mamma och pappa. Skulle träffas angående vagnen idag istället. Sa att jag ville så tidigt som möjligt idag. Så skrev hon i morse när det passade. Jag skrev så snabbt som möjligt. Vi är vakna. Vad sägs om tio? Då svarar hon bara jag väntar på att min skjuts ska vakna. Hmm, kan man inte bara bestämma en tid och träffas då? Vad är det som är så svårt?! Snart skiter vi i vagnen. Svider då det är den andra vagnen bara ja sett i rosa:)

"Jag saknar dig"

Barnen somnade kl 19. Hjärtat jobbade till 18 sen efter det for han iväg och skulle flytta grävmaskin. . Så jag bädda ner mig i soffan i min onepiece och satte igång filmen "Jag saknar dig" som jag fick på posten idag med lovefilm :) jag och Louise såg den på bio, det var en mycket bra film, väldigt sorglig då den är verklighets baserad men gud så bra. Så därför ville jag se den igen. . Nu sitter jag här och störtbölar till filmen. .

Babyträff och mödravården

Idag var det dags att träffa alla busungar från föräldragruppen vi gick när vi vänta Maija :) superskoj att träffas och se hur alla busarna växer :) denna gången var vi hos Elaine och Isabelle i Hammenhög. Jag måste ha en träff, den enda som inte haft det än . Men här ser inge vidare ut men får strunta i det och bjuda hit nästa gång :) efter vi träffat busungarna en stund fick vi köra till ystad. Dags för insättning av spiral. Snälla vännen Martina hämtades upp så hon passade Maija medan jag var inne och blev plågad på mödravården. Dom hade varit ute och promenerat och busat <3 Maija har blivit riktigt duktig nu, hon går fint om man bara håller i en hand :) nu väntar vi på pappa Sune ska komma hem. Jobbar länge denna vecka, till 18. Saknar Jesper, han är hos mormor och morfar. .

Söndag

Maija fick nya skor igår =)
Superfina tycker jag att dom är =)
Slänger även in en bild på lilla grävtösen =)

25/3 2012

Igår var det 25 /3..
Det betyder att det var 4 år sedan farfar lämnade oss i all hast..
Detta kom jag på under tiden vi var på väg till Hammenhög för att lägga en liten hhjärtesten på hans minneslund.
Så det "passade"  ju bra att jag valde just denna dag.
Efteråt åkte vi hem till farmor och fika och barnen busade.

Trött, tröttare, tröttast!

Det är jag det. Fick medicin som jag börja med i tisdags. Förmodligen var trötthet en av biverkningarna man kunde få :( skit trist. Känns precis likadant som när jag käka åksjuktabletter mot illamåendet när jag vänta Maija. Trötthet jag inte kan styra. Ögonen bara går i kors hela tiden. Somnar när som helst, så känns det iaf hela dagen. . Hoppas det går över annars får jag sluta med denna medicin och testa annan. . Har ju miljoner grejer jag skulle vilja göra och behöva göra men har ingen som helst ork. . . .

Fattas. .

Det känns som en del av mig fattas. . Saknar att umgås, saknar att skratta, saknar helgkvällar med god mat, saknar allt prat. . Men det kvittar nog hur mycket jag saknar. . Ingenting verkar kunna förändras. Och det svider i mig att inte kunna påverka eller iallafall få veta vad som gick fel. . Ju mer jag saknar dessto mer funderar jag. Men får försöka släppa taget, det är svårt men jag är maktlös. . FAN FAN FAN, JAG HATAR ATT JAG "ÄLSKAR" DIG!

:)

Idag är en bra dag! Jag mår bra, känner mig glad och lycklig för första gången på länge:) kan det vara vädret eller rent av så att gamla Petra börjar hitta hem? Skit samma, jag tänker njuta av varje sekund för bara ödet vet hur länge denna känsla håller i sig:)

Svider. .

Konstigt, inte trodde väl jag att man kunde bli lika (om inte mer) sårad när det "tar slut" med en vän som man blir när det tar slut med en pojkvän. . Men det är ju klart, en vän är någon man litar på och blottar sig för precis som man gör för en pojkvän. Jag har iofs "bara" haft en pojkvän före Sune. Men jag vet ändå hur det är att bli sårad! Jag hade en väninna jag delade allt med, glada som sorgliga stunder. Men helt plötsligt tog det bara slut. När vi möts ute känns det som en främling. Förstår inte vad som hänt och mår jätte dåligt över det. Men måste börja lära mig att sätta gränser och inte låta mig köras över precis som min samtalsterapeut sagt. Jättesvårt för jag vill ju gärna veta vad som hänt, vad som gått fel. För nåt måste det vara eftersom denna nu "verkar prata" mycket med de personer som denna pratade illa om när vi var vänner. . Konstigt, mycket konstigt! Något som grämer mig och jagar mig natt som dag :( Men får försöka gå vidare trots att det känns förjävligt eftersom man nog ska lyssna till ordspråket : Den som pratar om andra i din närvaro, pratar om dig i din frånvaro. . .

.

Ge tillbaka mig själv till mig! NU!

Trots!

Åh giv mig styrka! Jesper han trotsar så jag snart blir knäpp. Hela veckan har varit tvärtemot och bråk från de han stiger upp på morgonen. Vet ej om det är för att jag inte mått så bra denna veckan eller om det är ändå. . Men jag hoppas att jag mår bättre snart och därmed får en snällare Jesper:) har en ovälkommen migrän nu så ska passa på att vila nu när Maija sover. Dvs om jag kan vila. .

BLOPPIS del 2


Gunga, helt oöppnad                      IKEA babygym mkt sparsamt använd
50 kr                                            50 kr
Bärsele Babybjörn inte så ljus som på bilderna, den är i färgerna röd, rosa/cerise & orange
100 kr
Blixten Mc Queen påslakan m örngott till spjälsäng
40 kr
Fr höger, fleeceoverall stl 74 sen en tunnare overall från Pippi stl 68
40 kr styck
Body, tunika/klänning & leggings Från Name It stl 68
Alla 3 för 50 kr eller 25 kr styck
Klänning stl 68
15 kr
Jeansdress testad/tvättad 1 gång stl 68, tröja stl 68 från H&M båda
Dressen 40 kr, tröjan 10 kr
Name It jeans stl 86, Me&I tröja stl 74/80, badbyxor båda 74/80
Jeans 30 kr, tröja ge bud, badbyxor både LABAN & Lindex 15 kr styck, slips 10 kr
Kommer mer när jag fotat resten

BLOPPIS del 1

Hej, tänkte ha lite bloppis, nu blir det lite babysaker och några skor sen kommer det mer med lite kläder
Får dock nöja mig med detta just nu för uppladdningen av foto klöddar!
Är ni intresserade så skicka ett mail på [email protected] eller skicka en kommentar eller på facebook.
Jag har satt pris men tycker ni det är dyrt är det fritt fram att komma med egna bud, jag är inte omöjlig =)
Brio sängmobil m. speldosa. Mycket mycket sparsamt använd!
Nypris 499,-
Mitt pris 199,-
LABAN vagn"mobil"
40,-
Enkel mobil till tex spjälsäng el skötbord från IKEA, helt ny.
15,-
Mjuk flicksko stl 16/17 från H&M.
Helt nya, bara testade!
20,-
Foppatoffel röd/mörkblå med Blixten Mc Queen stl 21/22
40,-
Mjuk sko till flickan stl 16
15,-

Helg summering

Då är snart denna helgen slut. Har haft en rätt bra helg med tanke på mitt mående. Hämtade även pengarna från loppisen nu ikväll :) blev en bra slant :) lite över 800 kr så sålt för lite mer än 1000 kr med tanke på att de tar 20% :) nöjd. Nu har jag hittat lite mer som behöver säljas och även lite babysaker så funderar på att göra som så många andra gör i sin blogg. En bloppis :) ska fotografera sakerna sen och börja lägga in dom:) kanske får jag något sålt. Nej nu tackar jag för mig, strax mat sen lägga barnen. Sen ryggläge i soffan. Eventuellt göra gryta på lamm :)

Fredagsmys i H-hög <3 och lite lördags loppis och god middag

Igår fixade jag middag till min kära familj, stack och lämna kläder osv i Janstorp till barnklädes marknaden som var idag. Efter det körde jag ut till Hammenhög. Hem till Aida. Vi hade mys m en låda kräftor, vindruvor, ostar, kex och mineralvatten :) Det var jag, Aida och Jessica. Så mysigt och trevligt vi hade. Satt och mumsa på det goda och prata massvis. Så lätt att prata med dom. Vi satt där till lite över midnatt sen körde jag hem till mina föräldrar och sov där i vårt rum :) Givetvis vaknade jag kl 7 nu när jag kunde sova länge. Men det var att stiga ur sängen närmre halv 8 och äta lite frukost. Sen körde jag hem så jag var hemma lite över 10. Vid 12 skulle Jesper till farfar så jag och Maija passade på att titta lite på barnklädes marknaden. Mycket folk, trångt! Blev inte något speciellt. 1 par helt nya byxor från Parvel och ett par bamse byxor och en Brio lära-gå vagn , allt för 50 kr. Brio vagnen ser helt oanvänd ut. Perfekt så slapp jag köpa ny eller dyrare på blocket :) Ska bli spännande att hämta överblivna saker och pengar imorn :) Nu ikväll kommer svärfar och Eva. Det bjuds på fläskfilé Oscar här hemma:) trevlig lördag!

Slut i rutan !

Ja nu kan jag ju erkänna att jag är alldeles slut i rutan.
Varit ensam med barnen varje kväll denna veckan, Sune har kommit hem typ 19-19.30 varje kväll så nattningen har jag själv tagit, gick över förväntan, har inte blivit alls stressad och inte ens känt mig i närheten av ångest !
SUPER skönt !
Meeeeeeeeeeen det tar jag igen ikväll, jag ska köra och lämna grejer i Janstorp till Slimminge barnklädes marknad som är imorgon sen efter det kör jag faktiskt ut till Hammenhög, ska till Aida för att koppla av lite.
Vi ska käka kräftor, ost & kex och bara vara..
Inte bestämt om jag ska stanna över natten i H-hög hos mina föräldrar eller jag kör hem ikväll/natt.
Vi ska ju göra klart trappan utomhus imorgon så får ju jag vara hemma för båda barnen kan inte vara där ute när de gör det, Jesper är inga problem men lite värre med Maija, iof kunde hon ju sitta i vagnen men känner jag den damen rätt så vill hon INTE det =)
Nu sitter jag i kö till Novakliniken , ska se om jag får en läkartid för bihålorna och mitt onda öra.
Haft ont i bihålorna hela denna veckan =(
// Ha de !

Färdig!

Nu sk ani få se tårtan som den såg ut när den var helt färdig !
Fixade dit lite "jord" med hjälp av kakao .

Torsdagsfika

Igår, torsdag, hade jag besök av Jessica och Aida.
Vi fika och snacka en massa. Jessica hade med sig två lådor med kläder som hennes tjej Emilia har haft.
Jag skulle kolla igenom till Maija :)
Det blev att jag plockade en låda.
Bla en overall vilket passar utmärkt eftersom Maijas är förliten samt två jackor :)
Typ sånt jag tänkt köra iväg och köpa nu till varmare dagar när våren tänkt komma :)
Sen några pyjamas, klänning, kjol, strumpbyxor osv. .
Ville inte plocka för mycket stora kläder då jag inte vet när hon kan använda det.
Dumt och trist om det bara kommer ligga här hemma sen utan att bli använt.
Tusen tack för trevligt sällskap och fika :)
Bjuder på en bild på lite utav det jag fyndade =)
Bilden är på sne men går ändå !

10 månader ?!

Världens bästa och finaste Maija blev hela 10 månader i tosdags, jisses vart har den tiden tagit vägen ?
Känns som om tiden bara springer iväg från mig, nu är hon ju faktiskt ingen liten bebis längre utan snart en stor tjej som fyller 1 år och ska ha sitt första kalas =)
OJojoj, får börja planera kalas nu =) lokal och inbjudningar =)
Bjuder på två bilder på min tosiga lilla skrutta på 10 månaders dagen !


Min verklighet !

Ja,då har jag bestämt mig nu.
Jag går in och blir lite väl privat i detta inlägget. .
Och som tidigare sagt är detta min blogg där jag skriver vad jag vill.
Passar det inte er som läser så behöver ni inte läsa vidare!
Jag har under de senaste månaderna upp mot senaste halvåret mått sämre och sämre.
Ingenting var/är roligt längre, barnen kom i "kläm" av en ständigt ledsen och deppig mamma så till slut tog jag modet till mig och bokade tid hos en samtalsterapeut som det så fint heter.
Väl där var det mycket tårar och gråt, fick då veta efter några ifyllda formulär att jag har en måttlig till svår depression.. (baserat på vad jag svarat på frågorna)
Nu har jag även haft några ångest/panikångest attacker..
Jag är en sån person som aldrig ber om hjälp trots att jag nog många gånger skulle behövt lite hjälp/avlastning.
Det är tex mycket mycket sällan vi har barnvakt till barnen.
Vi lämnar aldrig bort dom om vi inte har andra ärende där man inte kan/får ha barn med.
Alltså lämnar vi inte bort dom för att bara "vara" som så många andra verkar tro!
Vi lämnar om det tex är begravning (som vi tyvärr fått gå på många sen vi fick barn), gynbesök, julbord vissa läkarbesök, dock är nästan alltid ett eller båda barnen med mig när jag är hos doktorn eftersom jag inte har så många "barnvakter" att lämna till.
Jag har hört sen jag fick Jesper att det är okej att lämna bort för att få lite vuxentid tillsammans med sin partner men ändå är där andra människor som lagt näsan i blöt och påstått att jag lämnar alltid bort mitt/mina barn för att vila !
Vi skulle behöva vara lite vuxna och gå på tex bio, restaurangbesök, åka på spa, hotellvistelse eller vad som..
Men det svider i hjärtat på mig när andra som egentligen inte alls vet hur f-n vi har det här hemma springer runt och snackar en massa och drar egna slutsatser och det har i sin tur lett till att vi inte lämnar bort våra barn för dom har fått mig att känna mig så låg och värdelös trots att jag vet att de dom säger inte är sant !
Sen har vi inte så många barnvakter att ta till, det är mormor & morfar och farfar & Eva som ställer upp.
Jesper är med sin farfar och "jobbar" som han kallar det, alltså åker lastbil eller är i verkstaden eller bara är hemma hos honom och har någon gång även sovit över, sen sover han hos mormor & morfar typ 1 gång i månaden när min pappa är ledig, då blir det antingen en eller två nätter, det bestämmer Jesper själv, det är absolut ingenting som vi påverkar !
Ibland blir det någon gång mer i månaden men som sagt det bestämmer Jesper själv !
Vi har ju tyvärr inte heller så stor umgängeskrets längre för det har tappats vän efter vän utan några riktiga "skäl" eller förklaringar, det har i sin tur också fått mig ledsen och låg, samt undrande vad som gick fel..
Och dessutom är jag ju expert på att dölja hur jag mår, jag berättar gärna inte självmant att det är piss utan försöker hålla skenet uppe för att inte belasta andra..
Nu ska jag gå till denna terapeut och få lära mig KBT ( kognitiv beteende terapi ) samt lära mig bromsa/hantera ångesten så jag håller tummarna att det kommer gå vägen och inte tar alldeles för lång tid att bli "normal" igen men risken finnes eftersom det har ju tagit ett tag att bli såhär och tar väl i regel lika lång tid att blir kvitt det också..
Jag saknar ju mig själv, känner inte riktigt igen denna Petra som är nu..
Nu när jag skrivit ihop detta så känns det lite lättare, jag tycker det är svårt att berätta eftersom jag vet inte hur jag ska gå till väga osv så nu vet iaf ni som läser min blogg hur det ligger till.
Kan även tänka mig att det kan underlätta lite för mig om jag kan skriva av mig här ibland när det är något, då får jag ut det ifrån mitt inre..
Tusen tack till Sofie som gav mig tipset att gå ut med det så att andra kanske kan förstå lite hur jag har det..
Men kära läsare!
Ni ska absolut inte tycka synd om mig och börja höra av er bara för att ni vet hur jag har det nu utan det kan fortsätta som vanligt för jag gick inte ut med detta för att få medömkan och bekräftelse !
Nu vet ni och ni gör vad ni vill med den information ni nyss fått.
Tack för er tid // Petra ♥

Vem, vad, varför, hur, vem, vad, var, när, varför, hur?

Nu när jag kommit igång med bloggen igen är jag lite nyfiken på just det rubriken säger. .vem läser, varför läser du och när? :) skulle vara kul att veta vilka läsare jag har. . Dels för att jag vill veta vem som läser och dels för att jag funderar på att ta bloggen ett steg närmre mitt privatliv. . Så lämna gärna lite kommentarer :) nu säger jag godnatt efter en supermysig helg med min närmsta älskade familj

Smygtitt på tårtan!


Tårtan nästan klar, tror ja ska försöka mig på att få dit lite "jord" med =)
Närbild på stora grävmaskinen =)

RSS 2.0