Nyårsafton ,31 december 2008

Sista dagen på detta året!

Detta året har vi varit med om en hel del, både på gott och ont.. 
I början av året blev vi faddrar till Sunes systerdotter Nova.. I mars flytta vi ihop, sen i mitten av mars avled Sunes morfar och i slutet av mars, närmare bestämt den 24 mars fick vi positivt på grav-testet :D och dagen efter valde min farfar att lämna oss och denna jord i all hast och saknad, varför?? är frågan som finns i allas våra huvuden än idag.

Jag började bli lite småfet :P på våren,och det var ju helt okej men sen började alla mina graviditetsbesvär..
Sjukskriven från början av juni till lillen föddes..

Den 30 september 2008 kl 13.07 kom vår lille underbare son till världen 1180 gram och 40,5 cm lång.
Han förlöstes med akut kejsarsnitt i graviditetsvecka 29+4 pga svår havandeskapsförgiftning..
Så det var en pärs som heter duga att ligga där sjuk som attans på sjukhuset i Kristianstad  och han låg inlagd på NEO i 5 veckor, så när han var 5 veckor gammal, alltså när vi va i graviditetsvecka 34+4 fick vi åka hem, han vägde då bara 2185 gram. Nu 3 månader efter födseln har han hämtat sig bra, väger ca 3900 gram och är 51,5 cm lång. =)

Vår lille prins!





Så nu bor vi här i vår trånga lilla 2:a med vår underbare son. Håller på att leta större, förhoppningsvis ett hus.
Det är väl vårt gemensamma mål med det nya året, att hitta en större bostad, helst ett hus, vi har ett i kikaren som vi håller på att bearbeta =)




Så vi får väl se vad det nya året har att erbjuda!





Familjen Lundgren/Palm önskar er alla Ett Riktigt Gott Nytt År!

Mys morgon

Jesper ville inte somna om efter att han fått mat av sin pappa, så jag fick gå upp med honom o ge honom lite till o nu sitter vi här i soffan o myser o tittar på tv, Elias- Den lilla räddningsbåten =)
Får börja i tid.. hihi

Annars är det inget så speciellt som hänt. Kirsi fick en pojke =) så söter han är.. blir fin lekkamrat till Jesper sen.. woohoo



ska fixa mina  naglar innan nyår så man är fin =) ska bli nice.. fattas bara att ja ska bli klippt men de hinner ja nog inte tyvärr.. är ju mega längesen ja blev klippt, 3 månader, blev klippt på förmiddagen innan jag blev inlagd på sjukhuset för havandeskapsförgiftning..



åhhh min påg e såå underbar! älskar honom över allt annat!

ha en trevlig söndag nu ska ja fortsätta titta på Elias =) sen kommer Postis Per =)

Äntligen =)

Ja, ÄNTLIGEN är vår lille påg tillbaka  i sina vanliga gängor.. Eller det verkar så iaf.. Vi ökade på minifom dropparna till 30 igår och va iväg o köpte en Dr Brown flaska som förebygger kolik o jag mräkte skillnad redan efter första gången vi använde den, jätte härligt att se att han är sig själv igen..

Vi har sovit riktigt gott inatt, så skönt nu inför julen så man verkligen kan va pigg.. Så vi hoppas verkligen att det är ihållande o  inte bara en engångsförteelse nu inatt.. Han e fin min lille kille =)


Ska återgå till att mysa med min nu lugna bebis =)


Kram o trevlig fredag!

Onsdag 17 december 2008

exakt 1 vecka kvar till julafton.. o alla julklapparna är nästan klara.. har nån var men svårt att veta va man ska köpa..


Idag va vi på BVC.. min lille fs har växt som f-n.. nu väger han 3380 gram =) imorn ska vi till krstd på neo mott o sen på ögon o öron, håller tummarna att vi slipper åka på ögon o öron mer sen ..



skrik nätter har de varit en del nu, jobbigt men får tänka att de går över nångång.. får se hur de går inatt.. hoppas bättre än natten som gick, sov bara 2 timmar, ska ju köra långt imorn så ja behöver få lite sömn..


nej nu kallar plikten!

Ha de <3

Måndag 15 december 2008

Nu skulle min lille fis varit 4 dagar gammal om han kommit i tid, men han är 11 veckor imorn =)
Gått snabbt men vi har ju oxå varit med om mycket, gått igenom en hel del.. Men allt är bra med oss nu, han äter o går upp i vikt o mår bra, lite förkyld nu men annars e de super... Jag mår väl hyfsat, känner mig inte så jätte arg o besviken nu längre men lite kommer mannog alltid känna att man blev lurad.. Tur det finns kurator att prata med, ska dit igen 22 för jag missade ju sensatse tiden eftersom min lille fis blev opererad..


Sovit hos mamma o pappa inatt, sambon har mega ont i halsen o fick rådet av läkaren på akuten att inte röra Jesper o inte hosta o nysa i närhetenså då va de bättre att vi åkte ut hit..


I helgen va vi hos Bettan på freagen o käka lax, potatis o sås, de va svin gott!

Lördagen resulterade i One Tree Hill på DVD o julbak i Malmö hos Paulina, mycke trevligt! =) Massa peppakaksdeg :P


Igår söndag va vi hos sambons farfar, fylla 70 år.. God mat o efterrätt sen körde ja o Jesper hit till mina föräldrar..

Idag tänkte jag gå till min farmor men vi får se för nu känns lillfisen varm så ska kolla tempen på honom..


Julklapparna nääästan klara, mamma pappa o svärföräldrarna kvarstår.. får hitta på nåt snabbt :P


Ha de super!


tröttheten...

inatt sov ja knappt.. lillfisen somna vid 1 o sen snarka min jävla sambo så ja somnade typ lite i 2... sen vakna ja igen 3.20 för då börja lillfisen vakna till liv.. men han somnade om igen vilket ja INTE gjorde för min sängkamrat (sambon) snarkade så in i helvete! Höll på att bli knäpp i huvet.. kanske fick sammanlagt 2 timmars sömn inatt.. sen somna ja vid halv 6 o vakna 7 o sen 8.. så de har varit hattigt men så är det väl när man inte får hjälpen man behver..


Känns som tröttheten äter upp en innifrån... Inget skoj för fem öre..

Skulle till Malmö till en kompis o julbaka idag men nu stack sambon till akuten för han hade svinet ont i halsen så vi kanske sticker o julbakar själv, hehe har ju nån som kan parkera bilen åt mig när vi kommer fram =)


Skulle behöva städa här hemma oxå för här ser ut som fan.. men hur kul e de o behöva göra allt själv.. nej precis de e inte så kul...




Usch detta blev en klagoblogg... men behövs ibland..


Tänker såå på Kirsi o Fredrik.. håller tummarna att bebisen kommer snart så de kan komma i ordning innan julen e här =)


kramis

Avkoppling..

Ja jag har varit hos mina föräldrar sen igårkväll, lämnade Jesper med sina morbrödrar ensam för första gången så jag kunde köra iväg och fixa ytteligare lite julklappar.. Det gick jättebra, han e snäll min lille påg =)

Sen fick ja sova ensam inatt behöver hämta nya krafter nu efter allt på sjukhus o så, och det var skönt samtidigt som det kändes konstigt utan Jesper bredvid.. Men han fanns ju en trappa upp =)


Var en sväng på Bo Ohlsson igår och där sprang jag på Kirsi =) Det var jätte skoj att se henne o magen =)

Snart dax vännen sen kan vi träffas o fika o sen när våra bebisar blir äldre kan de leka =)




Ska bli skönt att komma hem till älsklingen sen.. saknar ju honom.. vi ska äta god middag ikväll.. lax,potatis,sås o ärtor...MUMS!  


Nu skaja faktiskt ta en god kopp te o en macka sen köra hem till min gubbe <3


ha de gott!

2 veckor..

kvar till Julafton .. Det blir fisens första jul, den ska firas hos mina föräldrar dvs mamma, pappa, Pontus, Rasmus, jag, Sune och lilla Jesper.. Sen ska vi till min farmor efteråt o käka julgröten..

Denna helgen blir det troligtvis julbak med min kära vän i Malmö.. Skulle va några stycken hos henne o baka lussebullar o pepparkakor o sånt som tillhör julen..



Nästa helg ska vi iväg o köpa julgran, sätta in den och klä den o allt vad julen hör till.. =) ska bli mysigt!






Annars är det inget nytt.. Lillen mår bra, äter o sover som vanligt, verkar nöjd i allmänhet..

Jag själv är trött som ett as, men det är väl bara vardagsmat för en småbarnsförälder =)

Älskar min påg! Min fine påg!


Ikväll ska ja unna mig själv lite tid, ska iväg o låna ett badkar, bada bubbelbad o bara koppla av en stund det kan ju behövas så får lillen va hemma i lugn o ro med sin pappa =)

Nej nu kallar minsann mitt bad.. hör hur de skriker efter mig....




Sune o Jesper, ni är mitt allt! <3

sjukhusbesök..

Min lille påg hade lite feber i lördags o på natten till söndag plus att han skrek hela lördagen så i söndags morse körde vi till barnakuten i Lund.. kom in o de titta på hans bråck o gjorde bedömningen att vi skulle läggas in för operation på måndags morgonen.. så det var bara att gilla läget.. nervös som fan blev man ju, visst jag visste ju om att han skulle opereras men inte inställd på en sån akut tid..

narkosläkaren kom o prata på söndags kvällen o jisses va ja va ledsen efter det, kändes så himla jobbigt att min lille påg skulle få narkos.. men de gick jätte bra, han e stark min lille påg.. nu har vi äntligen kommit hem igen o nu ska vi förbereda så gott vi kan för julen o allt gott som kommer med den :)

nu kallar plikten som mamma igen..





kommer mer en annan dag...

Lördagkväll..

Ja, idag är det lördag..
Älsklingen är på 70års fest och jag o lillkillen är ensamma hemma..
Han mår inte så bra, bara skriker hela tiden o kräks ganska mycket.. Tror det beror på hans ljumskbråck, det plågar honom nog.. Stackars liten som inte kan säga vad det är som är fel..

Man känner sig så hjälplös när man inte vet vad som är fel o inte kan hjälpa honom mer än att försöka trösta.. Det gör ont i ens hjärta när det man håller kärast har så ont..

Annars har ingenting annat skoj hänt idag.. Haft en helvetes huvudvärk innan idag..


Ska se om jag kan bli bra på dethär med att blogga så småningom men nu måste ja dra för lillen har ont o skriker!


Bye!

Välkommen till min nya blogg!

Ska se om jag kan bli bra på detta!

RSS 2.0